Futsal – 1 SFL finale: Dobovec četrtič državni prvak

Z visoko zmago v četrti tekmi finala državnega prvenstva v futsalu, je ekipa iz Dobovca prišla do četrtega naslova državnega prvaka – finalno serijo so dobili s 3:1. Dobovec je do tretjega zaporednega naslova prišel v litijski športni dvorani in dokazal, da je že nekaj časa najboljša futsal ekipa v Sloveniji. FC Litija : FK Dobovec 0 : 5

Dve sekundi pred koncem prvega polčasa tekme v Liitji je ekipa Dobovca izvajala žogo iz avta, Tihomir Novak je lepo podal, Rok Mordej pa ob zvoku sirene silovito zabil žogo v gol domačih za vodstvo 2:0. To je bil ključen moment tekme tradicionalnih rivalov na futsal igriščih, ki sta sicer pred tem v prvem polčasu prikazala veliko zanimive igre. Po odlični podaji Kristijana Čujeca, ki jo je izkoristil Teo Turk, so gostje iz Dobovca do vodstva prišli že v drugi minuti. Domači, ki so nastopili brez dveh najboljših igralcev (Fiderška in Lennona), niso uspeli doseči zadetka, saj je obramba Dobovca delovala odlično. Ko je bilo potrebno, je posredoval odlični Damir Puškar, ki je v 18. minuti obranil tudi neposredni strel domačih z 8 metrov, saj so Dobovčani naredili šesti prekršek. V naslednji minuti tudi Žigi Čehu ni uspelo zadeti iz kazenskega strela z 10 metrov, pred tem so njegovi soigralci zapravili kar nekaj obetavnih priložnosti.

Tekma je bila rezultatsko odločena v 25. minuti, ko je Vedran Matošević zaključil akcijo po prostem strelu, ki ga je priboril Luka Perič, strelcu pa podal Teo Turk. Igra se je nato precej umirila, varovanci odličnega Kujtima Morine pa so dokaj mirno ohranjali visoko prednost. Proti koncu so domači zaigrali z vratarjem v polju, kar pa jim ni prineslo uspeha, saj so Dobovčani odlično branili svojo vrata. Za nameček je Čujec v domači gol pospravil dve prestreženi žogi in slavje dobovskih igralcev in njihovih navijačev na tribuni, se je lahko začelo. Za konec dodajmo, da je ekipa Dobovca vse svoje štiri državne naslove osvojila na gostujočih igriščih. Ob skandiranju navijačev Roki, Roki, je takoj po tekmi nekaj misli strnil kapetan Rok Mordej: »Za nami je vrhunska sezona, najboljša v zgodovini kluba. Osvojili smo pokal, prvenstvo, prišli med osem v Evropi, kar je verjetno največji uspeh slovenskega futsala. Če sem realen, ekipa je bila sestavljena, da to tudi dosežemo, vseeno je na igrišču kvaliteto potrebno potrditi. Z dobrim delom na treningih smo stopnjevali formo in bili najboljši v končnici, ko je to najbolj potrebno«. (J. S.)

 

Oglas