Futsal – 1. SFL: Dobovec v prvenstvu trdno prvi, sedaj po pokal

FC Siliko : FC Dobovec Pivovarna Kozel 2 : 6                                                          Brez posebnih težav so dobovski futsalisti zmagali na tekmi 17. kroga prve državne lige, čeprav so gostovali pri nasprotniku, ki jim je v zadnjih dvobojih delal obilo preglavic. Dobovec bo v doigravanje krenil s prvega mesta.

Mlada vrhniška zasedba, ki jo vodi nekdaj odlični igralec, tudi Dobovca, Mile Simeunović, je lani jeseni poskrbela za presenečenje in Dobovcu preprečila osvojitev slovenskega superpokala, tudi na prvenstveni tekmi so se morali državni prvaki zelo potruditi. Tokrat ni bilo tako, saj so varovanci trenerja Kujtima Morine očitno želeli pokazati, da so v dobri formi kljub porazu prejšnji teden. Čeprav so Dobovčani z zadetkom Žige Čeha povedli že v uvodu tekme, so domačini kmalu izenačili, nato pa do konca prvega polčasa igrali povsem enakovredno.

V drugem polčasu pa Dobovec kot z drugega planeta, v desetih minutah so dosegli pet zadetkov in povsem nadigrali ambiciozne domačine – zadeli so Vedran Matošević (dvakrat), po enkrat pa Kristijan Čujec, Denis Totošković in Alen Fetić. Vrhničani so ob koncu le še omilili poraz.

Klub iz Dobovca bo imel ta konec tedna novo priložnost za osvojitev trofeja, saj se igra zaključek pokala Terme Olimia, kjer bo naš klub branil lani osvojeni naslov. Jutri, v soboto, bosta v Večnamenski športni dvorani Podčetrtek polfinalni tekmi – najprej med Silikom z Vrhnike in Oplastom Kobarid; zvečer bo naš klub, ki v tem tekmovanju nastopa z imenom FC Dobovec MB Monting, preboj v finale iskal v dvoboju s KMN Sevnica. Kakorkoli obrnemo, Dobovec je velik favorit, zato bi bil poraz v polfinalu ali finalu precejšnje razočaranje, toda seveda bodo morali naši igralci kvaliteto potrditi na terenu. Dodajmo, da bo finale pokala Terme Olimia v nedeljo ob 17.30. (Jože Strniša)