Futsal – 1 SFL: Dobovcu uspela generalka

V razburljivem derbiju prve državne futsal lige so se morali domači Dobovčani pošteno potruditi za novo zmago, saj jim je nasproti stala zelo neugodna ekipa iz Ptuja. Dobovec je z novo zmago potrdil zelo dobro formo in ostaja na vrhu prvoligaške lestvice. FK Dobovec : FC Hiša daril Ptuj 5 : 3

Tekma s slatinski športni dvorani se je pričela s popolno prevlado dobovskih igralcev, ki so si v prvih desetih minutah priigrali veliko zrelih priložnosti, a jih niso izkoristili – Teo Turk je že v 20. sekundi tekme stresel prečko, Rok Mordej v vratnico, nekajkrat je odlično posredoval vratar Ptuja Anžel. Zato je bilo po prvi četrtini tekme neodločeno – že v 2. minuti je Kristijan Čujec izkoristil lepo podajo Vedrana Matoševića in s svojo ekipo povedel v vodstvo. Gostje, ki so se v tej tekmi nekajkrat vračali v igro, so izenačili v 8. minuti, lepo je zadel Ručna. Po prejetem zadetku je bil domači strateg Kujtim Morina zelo glasen v minuti odmora, kar je prineslo rezultat, saj je za novo vodstvo domačih, v 16. minuti, poskrbel Tihomir Novak, ki igra v izredni formi.

Ptujčani, ki igrajo zelo podoben futsal kot Dobovec – pokrivanje nasprotnika pred njegovim golom, ob posesti žoge pa podaje na napadalca pred nasprotnim golom, so ves čas pretili in bili nevarni, zato je imel veliko dela tudi Damir Puškar. V 26. minuti so domači povišali vodstvo, po akciji s kota je drugič zadel Čujec. Zdelo se je, da je tekma odločena in bomo videli miren zaključek. Verjetno bi temu bilo tako, če bi taisti Čujec 5 minut pred koncem izkoristil strel z 10 metrov, a je vratar žogo preusmeril v vratnico. Zato pa so le nekaj deset sekund za tem zadeli gostje, ko so igrali z vratarjem v polju. Na dva zadetka prednosti je nato po napaki Ptujčanov pri organizaciji napada v 38. minuti povišal Matoševič, gostje so še enkrat izigrali domačo obrambo, za nove tri točke pa je v zadnji minuti iz strela z 10 m poskrbel Niko Cesarec. (J. S.)