Futsal – 1 SFL: Dobovcu pravi preizkus pred evropskim izzivom

V napeti in do konca rezultatsko zanimivi tekmi 17. kroga prve državne futsal lige je ekipa Dobovca prišla še do 17. zaporedne zmage, kar je dobra popotnica za tekmo osmine finala UEFA lige prvakov prihodnji teden.

FC Dobovec : FC Hiša daril Ptuj 6 : 5

Na derbiju vodilnih ekip na lestvici, so domačini povedli že v drugi minuti, ko je Kristijan Čujec samo nastavil prsi, da se je žoga po odličnem prodoru in strelu Tea Turka znašla v mreži. Toda odlično pripravljeni gostje so izenačili že tri minute zatem, vratarja Damirja Puškarja je premagal Jeremy Bukovec. Igra je bila nato dokaj enakovredna, čeprav so imeli domačini obilo priložnosti, ki pa so ostale neizkoriščene. Je pa eno vendarle realiziral Rok Mordej, ko je izkoristil podajo Vedrana Matoševića, za vodstvo Dobovca ob polčasu z 2:1.

Omenjeni Matošević je na začetku drugega dela igre po podaji Klemna Duščaka vodstvo domačih povišal na dva zadetka. Toda Ptujčani se niso predali in v 25. in 26. minuti z zadetkoma Bukovca in Roka Rednaka izenačili. A že minuto za tem so domači spet vodili, ko je Duščak v mrežo potisnil žogo, ki se je po strelu Turka odbila od vratnice. Sredi tega dela igre si je Luka Perić priigral kazenski strel in ga tudi izkoristil za novo vodstvo domačih, ki pa je trajalo le dobro minuto do izenačenja za katerega je poskrbel Thomas Pihler. Ta zadetek je šel na dušo Čujca, ki se je nato odkupil z zadetkom za povišanje prednosti na dve. Gostje, ki so od sredine polčasa igrali z vratarjem v polju, so rezultat znižali, spet je zdel Bukovec, a do preobrata jim ni uspelo priti. Nove zmage so se tako veselili Dobovčani in misli usmerili v tekmo mednarodnega pokala, kjer bodo v četrtek v Kazhastanu lovili uvrstitev na zaključni turnir. (J. S.)

 

 

Oglas