Futsal – 1. državna liga: Dobovec v novo leto z desetko

FC Dobovec Pivovarna Kozel : FC Sevnica 10:1                                                            V trinajstem krogu 1. SFL je državni prvak Dobovec z visokim izidom odpravil bojevite Sevničane in zmagovito začel leto 2020. Dobovčani ostajajo na prvem mestu na lestvici in to z zajetno prednostjo.

Sredi pete minute so varovanci trenerja Kujtima Morine vodili s 3:0 in tekma proti Posavcem je bila praktično odločena. Prvi zadetek za Dobovec v novem letu je, kako prikladno, dosegel kapetan Rok Mordej, ko je izkoristil podajo Žige Čeha, ta je bil zaslužen za drugi zadetek, čeprav so ga pripisali kot avtogol, tretjega je dosegel Klemen Duščak. Intenzivnost igre je nato nekoliko padla, kljub temu so Dobovčani, v tokrat lepo zasedeni Športni dvorani Rogaška Slatina, do polčasa dosegli še tri zadetke – dva Alen Fetić, najprej po podaji Duščaka, nato Kristijana Čujca, ki je podal še Denisu Totoškoviću.

Drugi polčas so domači začeli z malce rezerve v igri, kar so gostje izkoristili in premagali Marka Pečka, ki je branil ves drugi polčas. Nasploh je dobršen del drugega polčasa Morina na parket pošiljal igralce, ki sicer igrajo manj, proti koncu tekme ni bilo na igrišču nikogar od udarnih osem Dobovčanov. Kljub temu je Bruno Jakovljević dosegel dva zadetka, še prej po enega Fetić in Totošković, tako je ob koncu na semaforju pisalo 10:1. Prihodnji petek se igrajo povratne tekme pokala, v 14. krogu, 22. januarja, pa državni prvaki igrajo na Ptuju. Dodajmo, da ima FC Dobovec Pivovarna Kozel na lestvici kar 12 točk prednosti, saj sta tokrat poraza doživela prva zasledovalca Stripy in zelo visokega Litija. (Jože Strniša)