Fontana piv Zeleno zlato že v šesto sezono

V šesti sezoni se bo na fontani predstavilo 27 slovenskih craft pivovarjev, ki varijo piva s slovenskim hmeljem. V vseh letih se je na fontani predstavilo že preko 50 mikropivovaren, skupaj pa je bilo prodanih preko 213.000 vrčkov.

Letošnja novost je posebna turistična transverzala z desetimi točkami. Na spletni strani ali pa z obiskom ene izmed mnogih točk v dolini, lahko obiskovalci dobijo zloženko Žalec časti. S štirimi zbranimi žigi, ki jih izletniki pridobijo na turistično-gostinskih lokacijah, jih nato pri fontani piv brezplačno postrežejo s hladnim hišnim pivom Kukec.

Fontana piv Zeleno zlato, bo junija pripravila izbor najboljših slovenskih craft piv in s tem ustvarila platformo za promocijo vrhunskih produktov slovenskih mikropivovarn. Namen dogodka bo proslaviti kvaliteto in bogato tradicijo mikropivovarstva v državi, ter ponuditi odskočno desko za promocijo butičnih proizvajalcev piva. Hkrati gre za promocijski vidik panoge, saj je zaradi zaprtja gostinskih lokalov v zadnjih mesecih utrpela hude izgube. V prvem izboru, ki bo odslej potekal vsako leto, bodo na prireditvi Naj piva Slovenije 2021 razglašena priznanja za piva odlične kakovosti.

Letos je novo tudi to, da lahko obiskovalci na fontano prinesejo svoj fontanski vrček s katerim bodo lahko za ugodnejšo ceno degustirali pivo.

Oglas