Finguštov Taca turnir v Sl. Bistrici odlično uspel

Na teniških igriščih v Slovenski Bistrici je v četrtek, 13. septembra, potekal tradicionalni Finguštov Taca turnir. Gre za dobrodelni dogodek, ki ga v sodelovanju s Tenis klubom Sl. Bistrica prireja podjetnik Jože Fingušt, in to že 12 let.
Letos se je na igrišču pomerilo 92 tekmovalcev, zmagala sta Radenko Mijatovič, direktor NZS ter Alen Horvat s Ptuja.
Vsako leto zbrana sredstva podelijo posamezniku ali večim, ki so pomoči potrebni. Predlani so pomagali družini iz Kungote, ki jim je pogorela hiša, lani so denar namenili VDC-ju v Sl. Bistrici, s prispevkom so pomagali tudi Jakobu, ki je šel na operacijo noge v Ameriko in še številnim drugim. Letos bodo zbrana sredstva izročili vdovi Mirana  Krsnika – Kingija, dolgoletnega člana in upravitelja teniških igrišč.
Turnir je v zadnjih letih postal eden največjih rekreativnih teniških turnirjev v Severovzhodni Sloveniji. Vzrok ni le dobra teniška igra, predvsem gre za druženje in za dobrodelnost. Levji delež zaslug pri organizaciji gre gostitelju Jožetu Finguštu. V minulem desetletju je trdno usidral zgodbo o tem, kako se iz malega da narediti veliko – iz poceni svinjskih nogic lahko skuhaš odlično kislo juho, glavno jed na turnirju. Slednjo Fingušt sam skuha v velikem kotlu v svoji mesariji. In po njej so turnir tudi poimenovali Taca turnir. Igralci in drugi obiskovalci so je letos pojedli kar 120 litrov! Seveda pa se na pladnjih vedno najdejo tudi druge Finguštove mesnine, domače vino, z izbrano vinsko kapljico pa zbrane zadnja leta razvaja tudi Vinarstvo Frešer.