Finalni spektakel: Žurerji so glasbena zvezda Štajerske!

Z zvezdami gremo v praznike! Najbolj razburljiv radijski šov te jeseni smo nocoj končali z velikim finalnim koncertom zvezd in razglasitvijo zmagovalca. To so Ansambel Žurerji!

Pravi predpraznični glasbeni spektakel so nocoj pripravili v nabito polni Športni dvorani v Slovenskih Konjicah. Na velikem finalnem koncertu radijskega šova Glasbena zvezda Štajerske, ki smo ga zadnje tedne poslušali na Radiu Rogla, so obiskovalci izbrali novo glasbeno zvezdo Štajerske.
To so Ansambel Žurerji, štirje fantje, ki prihajajo iz Vitanja in Frankolovega.
Takole so se razveselili, ko sta voditelja koncerta Alja Tihle Hren in Blaž Švab razglasila zmagovalce: KLIK.
Zmagovalce so nagradili s posebnim kristalnim pokalom, še posebej pa so se razveselili vrednostnih bonov za snemanje pesmi v studiu in za snemanje videospota.

V soju zvezd

Koncert so začeli s čustvenim poklonom pokojnemu glasbeniku Tinetu Lesjaku, dolgoletnemu sodelavcu Radia Rogla.
V tekmovalnem delu nedeljskega koncerta se je predstavilo 12 finalistov šova, ki smo ga od oktobra do začetka decembra na Radiu Rogla poslušali v sklopu oddaje Pod Roglo se poje in igra, z voditeljema Blažem Švabom in Aljo Tihle Hren.
Publiko v dvorani so skušali prepričati finalisti: Sanjski muzikanti, Kristina Fermolšek, Petovia kvintet, Ansambel Valovi, Nino Cizej, Ansambel Trenutek, Mateja Kamnik, Ansambel Žurerji, Laura Pesjak, Špas kvintet, Nina Vertnik in Prisrčniki.
Nedeljski finale so popestrile tudi že uveljavljene glasbene zvezde: Modrijani, Werner, Dejan Vunjak, Darja Gajšek, pa Harmonikarski orkester Mateja Banovška in lanska zmagovalka šova, prva glasbena zvezda Štajerske Nuša Pliberšek.

Tako ste odločili vi

Od oktobra do začetka decembra so se na Radiu Rogla v šovu Glasbena zvezda Štajerske predstavili različni glasbeni talenti, solisti ali združeni v duete in ansamble. Skupaj je v desetih tednih nastopilo 20 posameznikov in ansamblov iz vse Štajerske in tudi širše.
Poslušalci so vsak teden izmed dveh nastopajočih z glasovanjem na spletu izbrali zmagovalca tedna in ga s tem poslali v finale, strokovna žirija je nato izmed tistih, ki jim z glasovi poslušalcev ni uspelo, izbrala še dva finalista.
Obiskovalci finalnega koncerta pa so nocoj izbrali zmagovalca, saj je njihova vstopnica služila tudi kot glasovnica.

Zmagovalci 

Zvezde na odru 

Zvezde pod odrom

S pomočjo naših prijateljev