Figove kocke

Biskvit:

2 rumenjaka

10 dag sladkorja

10 dag margarine

2 dl mleka

10 dag moke

1 vanilijev sladkor

Pol zavitka pecilnega praška

1 kozarček figove marmelade ali sveže fige, kuhane v rdečem vinu s sladkorjem, cimetom in vanilijevim sladkorjem

Beljakova skorja:

2 beljaka

10 dag sladkorja

 

Za biskvit penasto umešamo rumenjaka in sladkor, nato dodamo margarino, vanilijev sladkor, mleko, na koncu še moko in pecilni prašek.

Maso nalijemo v pomaščen ozek pekač in spečemo na 180 stopinj okoli 30 min.

Za beljakovo skorjo trdo stepemo beljak in sladkor.

Še vroč biskvit premažemo s figovo marmelado ali kuhanimi svežimi figami, čez razmažemo beljak ter rahlo zapečemo v pečici toliko, da beljak porumeni. Ko se rahlo ohladi, narežemo na kvadratke in postrežemo.