Festival Celjski grad

Na celjskem Starem gradu bo med 22. junijem in 7. julijem potekal Festival Celjski grad. V tem času se bo zvrstil izbor najboljših glasbenih, glasbeno-gledaliških in filmskih programov vrhunskih lokalnih producentov.

Kot je pojasnil Miha Firšt (na sliki) bodo festival odprli s koncertom filmske glasbe v izvedbi Policijskega orkestra, pevke Raiven, violinista Mateja Haasa in trobentača Petra Firšta.

Naslednji koncertni spektakel bo 29. junija pripravila kultna slovenska zasedba Laibach, ki bo letošnje poletje po daljšem času ponovno na vseslovenski turneji.

Mestni kino Metropol bo na treh zaporednih projekcijah na prostem 1., 2., in 3. julija predstavil novo komedijo Ti loviš!, nadaljeval z dokumentarnim filmom o slavni pevki Whitney Houston, zaključil pa z vrhunsko srhljivko Podedovano zlo.

Del letošnjega festivala bosta 30. junija in 7. julija tudi predstavi muzikala Veronika Deseniška, ki prihaja na celjski Stari grad že tretje leto zapored.

Sklepni vikend festivala se bo 6. julija začel z izvedbo slavne Orffove mojstrovine Carmina Burana, ki ga bo v organizaciji z nagrado Prešernovega sklada nagrajenega Slovenskega tolkalnega projekta izvedel 150-članski ansambel z dvema koncertnima klavirjema, veliko tolkalno zasedbo in več pevskimi zbori, zbranimi okoli pevskega zbora Slovenske filharmonije.