Fantje iz Gospe profesor: »Pravi čudež je, da smo se spoznali«

Gospa profesor je štiričlanska glasbena zasedba. Sestavljajo jo pevec in kitarist Luka Preložnik Šegel, kitarist Jan Gornjec, basist Gašper Vodovnik (ki je sicer bolj poznan pod vzdevkom Gagi) in bobnar David Kolarič. 22- in 23-letni fantje pravijo, da je pravi čudež, da so se sploh imeli priložnost spoznati: »Prihajamo namreč vse od Rač do Dramelj; glavni »štab«, kjer vadimo, pa je v Slovenski Bistrici.«
V nadaljevanju objavljamo del intervjuja z Gospo profesor, celoten intervju pa je objavljen v septembrski številki Bistriških novic.

Nastopili ste na Vreji Festu, ki ga je avgusta organiziral KŠSB, kakšni so bili občutki?
David: To je bil naš prvi javni nastop nasploh. Je pa res, da smo v času epidemije nastopali na manjših rojstnih dnevih in zasebnih zabavah.
Luka: Meni se je zdel tole najboljši »špil« do zdaj, govorimo lahko o profesionalnem ozvočenju in res ta pravi publiki.
Jan: Glede na to, da je bil to naš prvi pravi uraden nastop, je bila izkušnja res nepozabna. Igrati prvič pred večjo publiko je bilo vznemirljivo in hkrati rahlo zastrašujoče. Ampak že po prvi zaigrani pesmi se je ozračje med nami sprostilo in tako smo nastop pijani od adrenalina speljali do konca.
Skupaj ste začeli igrati malo pred izbruhom epidemije. Kako je na vaš začetek vplivala karantena in vsi dodatni ukrepi ob njej?
Luka: Ravno ko smo se končno med seboj docela ujeli in smo bili res dobro pripravljeni na nastope se, je vse zaprlo in bili smo res razočarani … Čeprav je bil za nas to težak čas, zdaj opažamo, da nas je ta izkušnja še bolj povezala in zdaj si na odru skoraj beremo misli, kar je velika prednost.
Jan: Zaradi izbruha pandemije smo morali žal odpovedati naš prvi nastop. To nas je vse rahlo demotiviralo, saj smo bili takrat res zagnani in pripravljeni. A kot vsi ostali, smo se morali s tem sprijazniti tudi mi in se pobrati nazaj na noge.
Kako se je začela vaša skupna glasbena pot?
David: Spoznali smo se preko prijateljev od prijateljevih prijateljev … Kasneje smo se dobili v kleti in začeli pogovarjati, kaj bi igrali. Vsi smo sprva pomislili na Killing In The Name. Takoj smo vedli, kaj bo naša glasbena zvrst.
Luka: Pred tem sva z Gagijem nastopala vsak s svojimi bendi, vendar nikdar do zdaj še ni bilo te energije, ki jo imamo sedaj.
Kaj želite z glasbo sporočiti ljudem?
Luka: Nekako to, da ustaljena pot ni vedno najboljša ali najpravilnejša in da je vsak
svoje usode krojač. Pa tudi to, da večina problemov, ki jih imamo, izvira iz nas samih.

 

Oglas