EP: slovenske rokometaše po polfinalnem porazu čaka boj za bron

Slovenskim rokometašem se ni uspelo uvrstiti v finale letošnjega evropskega prvenstva. Polfinale proti Špancem so v Stockholmu izgubili s 34:32. Slovenijo v soboto čaka boj za bronasto medaljo – tekmec bo Norveška. Na Švedskem Slovenijo zastopajo tudi trije aktualni člani Celja Pivovarne Laško – Klemen Ferlin, Tilen Kodrin in Kristjan Horžen.
Ljubomir Vranješ, selektor slovenske reprezentance (vir: RZS): “Nismo igrali tako, kot smo hoteli. Želeli smo se vrniti, ampak roko na srce, oni so imeli nadzor nad tekmo. V zadnjih minutah smo začutili, da nam lahko uspe, bili smo v naletu, toda še vedno smo delali preveč napak. Škoda, ker nismo dobili žoge za zadnji napad. Kako dvigniti fante, me sprašujete? Pa saj igramo za medaljo. To mora biti zadosten motiv. Govoril bom z igralci. Slovenske mentalitete še ne poznam dobro. Resnično upam, da bodo v ponos dresu, ki ga nosijo. Gremo na 100 odstotkov. Zdravniška služba bo morala narediti veliko čudežev. Nismo mrtvi, smo pa blizu. Jutri je nov dan, nova priložnost.”
Prvič so sicer Slovenci v finalu prvenstev stare celine zaigrali leta 2004 na domačih tleh, ko so osvojili srebrno medaljo. Slovenija pa ima še eno medaljo z največjih rokometnih prvenstev – bron s svetovnega prvenstva v Franciji pred tremi leti. (Jure Mernik)
Foto: RZS

Preberite tudi:
Slovenski rokometaši bodo igrali v polfinalu evropskega prvenstva
https://novice.si/page/slovenski-rokometasi-bodo-igrali-v-polfinalu-evropskega-prvenstva/