SESTAVINE
750 g breskev
130 g rjavega sladkorja
1 žlička mletega cimeta
1 vanilijev sladkor
1 žlica moke
1 žlica masla za pekač
Testo:
130 g moke
pol žličke pecilnega praška
pol žličke sode bikarbone
3 žlice rjavega sladkorja
4 žlice masla
150 ml pinjenca
Posip:
1.5 žlice rjavega sladkorja
Breskve olupimo, odstranimo koščico in narežemo na krhlje.
Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija. Pekač za narastke namastimo z maslom. Vanj stresemo krhlje breskev in jih potrosimo z rjavim sladkorjem, cimetom, vanilijevim sladkorjem in moko. Vse skupaj nežno premešamo in razporedimo po pekaču. Pekač za 10 minut potisnemo v ogreto pečico.
V skledi zmešamo moko, sodo bikarbono, pecilni prašek in sladkor. Dodamo koščke masla in mešanico toliko časa drobimo s konicami prstov, da nastane drobtinam podobna zmes. Dodamo pinjenec in z metlico dobro premešamo, da dobimo testo. Pekač z breskvami vzamemo iz pečice. Po breskvah z žlico razporedimo kupčke testa. Testo in breskve potrosimo z rjavim sladkorjem in v pečici pečemo še približno 20 minut.
Še toplo sladico ponudimo s sladoledom ali stepeno smetano.