Enolončnica iz kislega zelja, krompirja in klobase

Sestavine za 4 osebe:

  • kranjska klobasa
  • 3 srednje veliki krompirji
  • 350 g kislega zelja
  • sol in poper
  • čebula
  • 100 g kisle smetane
  • 2 stroka česna
  • liter vode

Priprava:

  1. korak:

Krompir olupimo, operemo in narežemo na koščke. Dodamo ga v lonec z vodo, zavremo in na srednji temperaturi kuhamo toliko časa, da se zmehča.

  1. korak:

Medtem klobaso narežemo na kolobarje, čebulo in česen pa olupimo ter ločeno drobno sesekljamo.

  1. korak:

Ko se krompir zmehča, v lonec dodamo narezano klobaso, čebulo, česen in kislo zelje, skupaj s tekočino iz kozarca ali vrečke, v kateri je bilo zelje shranjeno. S soljo in poprom začinimo po okusu. Pustimo, da se jed ob rahlem vrenju kuha 10 minut.

  1. korak:

Preden enolončnico postrežemo, v poseben lonček odlijemo tekočino iz lonca in jo gladko razmešamo s smetano. Zmes vlijemo nazaj v lonec in kuhamo še nekaj minut. Pazimo, da ne vre. Postrežemo.

Oglas