V društvu paraplegikov zbirajo denar za kombi

V Društvu paraplegikov jugozahodne Štajerske so danes na osrednjem prostoru v celjskem Citycentru predstavili projekt Kar me ovira – me motivira. Gre za akcijo s katero želijo zbrati denar za nakup novega prilagojenega kombi vozila, obenem pa želijo hkrati dvigniti zavest o tem, da se lahko športno udejstvujemo prav vsi in s tem poskrbimo za lastno zdravje.

Kot je pojasnil predsednik društva Janez Hudej bo danes dogodek potekal ves dan, ljudje pa bodo imeli možnost v sliki in s pomočjo videa spoznati delovanje društva, ki deluje že 38 let. Popoldan bo spored obogatilo nekaj glasbenih skupin, športniki invalidi pa so demonstrirali igranje košarke na invalidskih vozičkih, prikazali so tudi posebno ročno kolo.

Dva načina zbiranja

Ljudje lahko pri nakupu kombija pomagajo tako, da pošljejo SMS VOZIM5 na 1919, druga možnost pa je, da sredstva nakažejo tudi na njihov transakcijski račun. V naslednjem tednu se bodo z neposredno prošnjo obrnili na vsa gospodinjstva na območju kjer deluje društvo in bodo lahko občani preko položnice pomagal društvu pri zbiranju sredstev. Kombi stane 45 tisoč evrov od tega skoraj 15 tisoč stane predelava vozila.

Prevaranti na terenu

Žal pa so v društvu opozorili tudi na to, da so ob začetku akcije že pojavili nekateri ljudje, ki akcijo izrabijo za svojo osebno korist. Dobili so obvestilo, da so neznani moški hodili od vrat do vrat in ljudi nagovarjali, da zbirajo denar za ta projekt. Velja opozorilo, da takšnim ne nasedate.

Oglas