Drugačne ‘filane’ paprike

Sestavine za 4 porcije:

  • 4 večje rdeče ‘špic’ paprike
  • 150 g pora
  • 100 g kuhane šunke
  • 200 g skute
  • 1 jajce
  • 100 g naribanega parmezana
  •  malo olivnega olja
  •  sol in poper

Priprava:

  1. korak:

Por najprej dobro očistimo, nato ga nasekljamo in na hitro prepražimo na malo olivnega olja. Medtem ko se por ohlaja, narežemo šunko na koščke. Oboje zmešamo skupaj s skuto in jajcem ter začinimo s soljo in poprom.

  1. korak:

Paprike razpolovimo po dolžini in očistimo semena, v polovičke razporedimo skutino zmes. V naoljen pekač naložimo polnjene paprike ter jih potrosimo s parmezanom ali grana padano sirom.

  1. korak:

Paprike pečemo v pečici na 180oC dobre pol ure, da se sir zlato rjavo obarva.