Druga obravnava konjiškega proračuna mirna in kratka


Precej hitreje in bolj mirno kot pri prvi obravnavi so konjiški občinski svetniki s predlogom letošnjega občinskega proračuna opravili v ‘drugem branju’. Ob upoštevanju nekaterih predlogov opozicije s februarske seje so ga soglasno potrdili. Po besedah župana Darka Ratajca kljub zaostrenim razmeram letošnjega proračuna še ni bilo tako zelo težko pripraviti, saj so imeli na voljo kar nekaj denarja, ki so ga privarčevali v zadnjih letih, delno s prodajo zemljišča za obvoznico proti Oplotnici, delno ko so dobili dodaten denar za obnovo zdravstvenega doma.
“V proračunu imamo na odhodkovni strani več kot 19 milijonov evrov. Je naložbeno naravnan, saj bo šlo za naložbe 42 odstotkov proračuna. Je pa zdaj to čas, da začnemo z resnim oz. normalnim delom Občine in občinske uprave. Ven bodo šli razpisi in začeli bomo podpisovati pogodbe za izvajanje del,” je v pogovoru za lokalni časopis NOVICE in Radio Rogla takoj po sprejetju proračuna dejal Ratajc.
Med letošnjimi naložbami po finančni plati in tudi zahtevnosti izstopa obnova najstarejšega dela osnovne šole Pod goro. Več v tiskani izdaji NOVIC. (Jure Mernik)