Domači skutini ravioli

Sestavine za 4 osebe:

  • 400 g testa za testenine
  • 350 g skute
  • 50 g masla
  • 60 g naribanega parmezana
  • 2 jajci
  • šopek peteršilja
  • ščepec muškatnega oreščka
  • pol žličke soli

Priprava:

  1. korak:

Za raviole potrebujemo sveže testo za testenine po receptu iz prejšnje številke Celjana.

  1. korak:

V skledo stresemo skuto, dodamo stopljeno maslo in pretlačimo z vilico. V zmes dodamo nariban parmezan, sesekljan peteršilj, jajci, sol in ščepec muškatnega oreščka ter temeljito premešamo.

  1. korak:

Pripravljeno testo za testenine na pomokani površini na tanko razvaljamo, največ na dva milimetra. Testo narežemo na poljubno velike kvadrate ali s kozarcem na kroge. Vsakega nadevamo z žličko ali dvema nadeva, odvisno od tega kako velike kroge testa naredimo. Zgornji del testa prepognemo tako, da prekrijemo nadev in rob testa z vilico pritiskamo ob spodnje testo, da nadev med kuhanjem ne bo uhajal.

Raviole kuhamo v slanem kropu tri do pet minut, ponudimo jih z drobtinami, ki smo jih prepražili na maslu ali s poljubno omako.