Potrebujemo:
2 jajci
3 žlice medu
140 g sladkorja (lahko tudi rjavi)
1 vanilijev sladkor
1 čajna žlička cimeta
110 g grobo zrezanih orehov
110 g rozin (opranih in namočenih v rum)
400 g moke
1/2 zavitka pecilnega praška
POSTOPEK
Jajci, sladkor, vanilijev sladkor, cimet in med gladko razmešamo in postopoma dodajamo rozine, orehe in na koncu moko, pomešano s pecilnim praškom. Iz testa oblikujemo 2 podolgovati štručki, približno 4 cm široki. Spečemo ju na velikem pekaču, obloženem s peki papirjem. Štručki naj se pečeta približno 35 minut na 170 stopinj celzija . Že pečeni in rahlo ohlajeni štručki narežemo na rezine. Ko so ohlajene, jih je najbolje shraniti v kovinski škatli.
Lahko uporabimo poljubne oreške, koščke čokolade ali narezano suho sadje.