Domači hamburger

Sestavine za 1 osebo:

  • burger štručka
  • žlička majoneze
  • malo motovilca
  • rezina cheddar sira
  • manjša rdeča čebula
  • polovica pikantne žar klobase
  • žlička masti

Sestavine za polpet:

  • 150 g zmletih govejih pleč
  • dimljena paprika
  • kajenski poper
  • sol

Priprava:

  1. korak:

Sveže zmleto meso enakomerno začinimo s soljo, dimljeno papriko in kajenskim poprom ter z vlažnimi rokami oblikujemo v polpet, ki ga spečemo na segretem žaru ali v žar ponvi na štedilniku. Za manj pečeno meso polpet na vsaki strani pečemo 2 minuti, za srednje pečeno 3 do 4 minute, za dobro pečeno pa 5 minut, nato pa ga pustimo počivati še 5 minut.

  1. korak:

Na koščke zrežemo polovico klobase in rdečo čebulo. Na masti prepražimo čebulo in nekje na polovici dodamo še koščke klobase. Ko ti postanejo hrustljavi, ponev odmaknemo na stran.

  1. korak:

Na hitro popečemo še burger štručko. Spodnji del štručke namažemo z majonezo, čez dodamo slabo pest motovilca in nato meso in rezino sira. Dodamo še prepraženo čebulo in koščke klobase, pokapamo z domačo bbq omako in pokrijemo z zgornjim delom štručke.