Domača bajadera

Potrebujemo:

400 g sladkorja

2 dl vode

250 g masla ali margarine

300 g zmletih piškotov

300 g zmletih orehov

3 žlice čokolade v prahu

3 žlice kakava

 

Za preliv:

200 g jedilne čokolade

3 žlice olja

Zavremo vodo in dodamo sladkor. Mešamo, dokler se sladkor ne raztopi. Dodamo maslo ali margarino, dobro premešamo ter dodamo še orehe in mlete piškote.

Maso razdelimo na dva dela. V en del damo čokolado v prahu in kakav. Temno maso damo v pekač, močno pritisnemo s kozarcem, da se masa lepo sprime in prileže pekaču, na to pritisnemo še svetli del. Čokolado in olje raztopimo nad soparo ali v mikrovalovni pečici in polijemo po potlačeni svetli masi. Ohladimo in narežemo na manjše pravokotnike.

Po želji lahko pustimo samo svetlo maso, torej ne razdelimo mase na dva dela in ne dodamo kakava in čokolade.

 

Oglas