Dobro sodelovanje mladih in starejših

V tem zanimivem in drugačnem letu se je tudi delo v Zavodu Za vas živim, v programu PUM-O, precej spremenilo. Dejavno individualno in skupinsko delo, ki je prej teklo v živo so sedaj prestavili v virtualni svet. Našli so nove načine, preko katerih smo še vedno povezani z mladimi.

»V tem času smo morali spremeniti tudi način sodelovanja z Domom ob Savinji, ki smo ga v prejšnjem letu tako dobro zasnovali in je obrodil obilo dobrih izkušenj, tako s strani mladih, kot s strani starostnikov,« je povedala Veronika Bezgovšek, iz Zavod Za vas živim.

Z enim šivalnim strojem izdelali več kot 200 mask

Projekt Dotik, ki ga podpira Mestna občina Celje, so kljub vsemu želeli nadaljevati. »Zdelo se nam je zelo pomembno, da se stiki ohranijo, zato smo poiskali drugačne načine za sodelovanje.« Eden izmed projektov je bil, da z mladostniki izdelajo zaščitne pralne maske za vse varovance Doma ob Savinji.

»Delo nam je v začetku predstavljalo velik izziv. Sprva smo imeli občutek, da je skoraj nemogoče narediti 250 mask z enim šivalnim strojem, vendar smo z dobro delitvijo dela cilj dosegli. Mladostniki so krojili, likali, šivali, obrezovali in ponovno likali. Zadnje maske smo zaradi dela na daljavo dokončali mentorji s pomočjo dveh prostovoljk.«

Dobro sodelovanje pomeni dobre zgodbe in želijo si, da se takšne zgodbe nadaljujejo tudi v prihodnje.

Oglas