DOBRNA Toplotni udar, ne zastrupitev

V Zdravilišču Dobrna so v prostorih tamkajšnje savne sinoči našli nezavestnega moškega, ki so ga reševalci interventno odpeljali v celjsko bolnišnico. Njegovo zdravstveno stanje ni znano, po prvih podatkih pa naj bi se zastrupil z ogljikovim monoksidom, vendar se je to kasneje izkazalo za nemogoče.

Po navedbah strokovnega direktorja celjske bolnišnice Franca Vindišarja (na sliki) v izjavi za nacionalni radio je 53-letnega gosta zdelal toplotni udar, pravijo mu tudi vročinska kap.

Kriminalisti še zbirajo obvestila, saj gre že za tretjo osebo, ki so jo v zadnjih osmih dneh iz savne na Dobri morali odpeljati v bolnišnico. Pri vseh naj bi šlo za enake simptome. Poleg ogljikovega monoksida (ker savne delujejo na elektriko, je bilo to malo verjetno) so se porajale tudi govorice o zastrupitvi s hrano, a so se tudi te izkazala za neresnične.

Direktor celjskih poklicnih gasilcev Janko Požežnik je v izjavi za naš medij že dejal, da so z zelo natančnimi aparaturami izmerili vsebnost vseh strupenih snovi, zaznali pa ničesar.

V vodstvu term so pojasnili, da ne morejo prevzeti odgovornosti za dogodke, saj ni bilo ugotovljenih nepravilnosti in da je šlo zgolj za naključja, kar obžalujejo. Prizadetim gostom želijo skorajšnje okrevanje.

Več preberite v novi številki Celjana