Dobovec: Začenja se futsalov prvoligaški ples

S tekmami prvega kroga se v petek pričenja novo državno prvenstvo v futsalu, kjer z velikimi ambicijami sodeluje ekipa državnih prvakov iz lanske sezone, Dobovec.

V zaključku priprav na novo sezono je ekipa Dobovca nekaj treningov opravila v Šibeniku in sodelovala na turnirju, ki ga je organiziral domači klub Crnica. Fantje trenerja Kujtima Morine so premagali oba nasprotnika (Crnica in Olmissun iz Omiša), zanimivo, z identičnih 3 : 1 in osvojili turnir. Najboljši igralec turnirja je postal Žiga Čeh iz Dobovca.
Po izstopu iz lige ekipe iz Maribora bo v novi sezoni v prvi državni ligi sodelovalo 9 ekip, tako bo v ligaškem delu v vsakem krogu ena od ekip prosta. Dobovčani, ki so nekoliko spremenili ekipo – nova igralca sta Teo Turk in Vedran Matošević iz Zagreba – bodo seveda spet naskakovali naslov državnega prvaka. Za tako kvalitetno ekipo pravzaprav nič drugega niti na more priti v poštev. Kljub temu da v ligi ni več lani najbolj kvalitetnega nasprotnika iz Maribora, za Dobovec prvenstvo gotovo ne bo le sprehod. To je pokazalo že srečanje za prvo lovoriko nove sezone, ko je državne prvake premagala ekipa Silika iz Vrhnike, za katero se zdi, da bo najnevarnejši nasprotnik dobovski ekipi. V prvem krogu bo v petek v Športni dvorani Rogaška Slatina nasprotnik Dobovca Pivovarne Kozel ekipa Tomaž Šic bara. (Jože Strniša)