Dnevi cepljenja pred božičem tudi v Slovenskih Konjicah, Zrečah in Vitanju

V dneh do božiča bodo povsod po državi potekali dnevi cepljenja, da bi povečali precepljenost prebivalcev, še zlasti starejših od 50 let.

V vseh občinah po Sloveniji bodo naslednji teden organizirali dneve cepljenja, tudi na Konjiškem, Zreškem in Vitanjskem. Na dneve cepljenja še posebej vabijo starejše od 50 let, saj želijo v tej starostni skupini precepiti 90 odstotkov ljudi.

Zakaj po cepivo?

“Zadostna precepljenost nas lahko vrne v čim bolj normalno življenje. Ne smemo pozabiti na spoštovanje splošnih higienskih in preventivnih ukrepov za preprečevanje širjenja okužb. S cepljenjem zaščitimo sebe pred tveganjem za težji potek okužbe in hkrati zaščitimo svojo okolico ter tiste, s katerimi smo pogosteje v stiku in so nam blizu.
Cepljenje je varno in tudi učinkovito. Da se boste morda lažje odločili za cepljenje se posvetujte s svojim izbranim osebnim zdravnikom ali pa si več informacij poiščite na www.cepimose.si, kjer strokovnjaki podajajo odgovore na najpogostejša vprašanja. Povežimo se v prizadevanjih za skupno dobo in skupaj pomagamo k družbi zdravja, saj nam mora bi to največja vrednota,” je ob dnevih cepljenja prebivalce pozval direktor Zdravstvenega doma Slovenske Konjice Dejan Verhovšek.
Več in podrobneje o dnevih cepljenja, o tem, kdaj po poživitveni odmerek in epidemioloških razmerah na tem območju pa preberite v aktualni številki časopisa NOVICE.