Dijaki SŠSB ustvarili rock zasedbo

Kdo so Fairytale?

Člani zasedbe Fairytale so dijaki Srednje šole Slovenska Bistrica. Glavni vokalist, 17-letni Matic Radanovič, in 16-letni baskitarist Luka Rupnik prihajata iz Slovenske Bistrice.  18-letni Jakob Novak iz  Vrhloge igra na kitaro, na ritem kitaro pa igra njegov sovrstnik Žiga Kapun iz Leskovca. Za ritem na bobnih poskrbi 17-letni Domen Vrbek iz Zgornje Nove vasi.

Fantje so skupno glasbeno pot začeli dve leti nazaj, ko so Domen, Matic in Jakob – vsak na svojem glasbilu – spremljali pevski zbor Srednje šole Slovenska Bistrica. Tako so se sčasoma priključili novi člani, dva sta sicer skupino kmalu po prihodu zapustila. Kasneje je njihove načrte za vajo preprečila epidemija: »Zaradi zaprtja občin smo se sprva dobivali le preko video konferenc,« se spominja Matic, vendar se je situacija na srečo izboljšala in tako lahko ponovno vadijo skupaj, v živo. Fantje upajo, da bo kmalu nastopila možnost, da bi lahko ponovno nastopali na koncertih. »Zelo prijetno je igrati pred ljudmi, ki poleg pojejo in uživajo ob našem igranju prav tako kot mi,« se mladi glasbeniki nostalgično spominjajo minulih koncertov, ki so jih lahko izvedli še pred epidemijo.

Njihove želje ostajajo velike. Začeli so v šolskem okolju, vendar jih to ne omejuje. Že zdaj igrajo tudi obšolsko in z igranjem nikakor ne mislijo prenehati. »Upamo, da se čez 10 let vidimo na velikih odrih tudi izven Slovenije, s čim več lastnimi pesmimi,« pravijo. (A. Sobočan)

Več o glasbeni zasedbi pa v aktualni aprilski številki Bistriških novic.

Oglas