Danes se odpira kopališče v Slovenski Bistrici

Kot je že tradicija, bodo otroci v Slovenski Bistrici počitnice pričeli s skokom v vodo, saj danes ob 11. uri odpira vrata bistriško kopališče. Prvi kopalni dan bo brezplačen. Boštjan Fridrih, direktor bistriškega Javnega zavoda za šport nam je povedal: »Upamo, da bo letošnje poletje podobno kot lansko, ko nam je vreme šlo na roko in smo imeli ogromno kopalnih dni.«

Za letošnjo kopalno sezono napoveduje pestro dogajanje: »Na voljo bodo plavalni tečaji za najmlajše in tudi starejše. Kot je že ustaljeno, bo jutranje in večerno plavanje. Pripravili bomo kino predstave, ob vikendih lutkovne predstave za najmlajše ter razne animacije.« Že kmalu pa skupaj z DPD Svoboda Slovenska Bistrica pripravljajo prvo presenečenje. Na prvi julijski dan bodo v sklopu »letnega kina« predvajali film »2017« o slovenski zlati košarkarski reprezentanci. Obljubljajo, da bo gost večera bistriški košarkar Klemen Prepelič. Sponzor prireditve bo občina Slovenska Bistrica, zato bo vstop prost.

Dodajmo še, da bodo cene vstopnic ugodne in nižje od okoliških kopališč. Kot so nam danes dopoldan sporočili iz Javnega zavoda za šport, bodo cene tudi letos subvencionirane s strani bistriške občine. »Dnevna vstopnica za odrasle bo tako stala 2,5 evra; za otroke, dijake, študente, upokojence in invalide pa 2 evra. Popoldanska vstopnica po 14. uri bo še za pol evra cenejša. Ponovno so na voljo tudi vstopnice za dvourno plavanje ter sezonske vstopnice, s katerimi se bo lahko kopališče koristilo neomejeno. Veseli bomo vsakega obiska.«, zaključi Fridrih. (D.G., Foto: FB – Mestno kopališče Slovenska Bistrica)

Oglas