Dan kulture obeležili tudi v Zrečah

Občina Zreče je včeraj zvečer v večnamenski dvorani Doma kulture v Zrečah pripravila slavnostno akademijo ob slovenskem kulturnem prazniku.
Osrednji govornik na pririreditvi je bil Martin Mrzdovnik, predsednik Kulturno umetniškega društva Vladko Mohorič Zreče. V svojem govoru je poudaril pomen preteklih generacij in velikih posameznikov znotraj njih, ki so položili temelje današnji kulturi in omiki.
Ob prazniku so podelili tudi priznanja in nagrade za kulturne dosežke. Anton Gričnik je prejel priznanje za dolgoletno delo na področju kulture, denimo na projektih Jurij Vodovnik in v novejšem času Zdenka Serajnik. Dragica Černigoj Kropf je priznanje dobila za udejstvovanje v kulturnih društvih, pripravo besedil in povezovanje prireditev. Za več uspehov in priznanj priznanje dobi tudi Folklorna skupina II. in III. triade KUD Vladko Mohorič Zreče, posebno pri-znanje pa je prejela Marija Jelenko, ki skrbi za cerkev sv. Lamberta na Skomarju – slednje zaradi bolezni na prireditvi ni bilo.
Kulturni program z naslovom “Moje delo je knjiga ljubezni”, ki so ga oblikovali dijaki Srednje poklicne in strokovne šole Zreče z gosti. V svojem nastopu so tokrat obudili dela Ivana Cankarja. Prireditev je povezoval David Voh.
Več v lokalnem časopisu NOVICE prihodnji četrtek.

Oglas