Čokoladno kokosove kocke

Sestavine za pekač 18×25 cm:

​biskvit

  • 3 jajca
  • 100 g sladkorja
  • 50 ml olja
  • 80 g moke
  • 20 g grenkega kakava
  • pol pecilnega praška
  • 50 g jedilne čokolade za preliv
  • 100 ml mleka za preliv

​krema

  • 500 g kisle smetane
  • 100 g kokosove moke
  • zavitek Želatine Fix
  • 50 g sladkorja v prahu

glazura

  • 80 g jedilne čokolade
  • 80 g masla

Priprava:

  1. korak:

Beljake stepemo v sneg. V posodi zmešamo rumenjake, sladkor in olje, dodamo moko s kakavom in pecilnim praškom ter gladko zmiksamo. Nazadnje z lopatko vmešamo sneg beljakov. Maso razporedimo po pekaču in pečemo na 180oC približno 25 minut. Še topel biskvit prelijemo s prelivom iz stopljene čokolade in mleka ter pustimo, da se ohladi.

  1. korak:

Za kremo v kislo smetano gladko vmešamo kokosovo moko, Želatino Fix in sladkor v prahu. Kremo premažemo po ohlajenem biskvitu in postavimo v hladilnik za dve uri, da se krema učvrsti.

  1. korak:

Za glazuro čokolado nalomimo na kocke in jo z maslom v manjši kozici na nizki temperaturi segrevamo in vmes večkrat premešamo, dokler ne dobimo gladke glazure. Še toplo prelijemo po hladni kremi in postavimo na hladno. Pecivo je najboljše naslednji dan.