Čokoladni srčki za valentinovo

Sestavine za 12 srčkov:

Za pripravo biskvita potrebujemo

  • 140 g masla,
  • 140 g čokolade,
  • 140 g moke,
  • 140 g sladkorja,
  • 6 jajc,
  • 2 zavitka vanilijevega sladkorja,
  • 1 zavitek pecilnega praška

Za premaz in obliv

  • 6 žlic marelične marmelade,
  • 200 g čokolade,
  • 4 – 6 žlic olja

Najprej jajca ločimo in iz beljakov in ščepca soli naredimo sneg. Moko presejemo s pecilnim praškom.
Maslo in čokolado stopimo nad vodno kopeljo in dodamo sladkor ter vanilijev sladkor in premešamo. V rahlo ohlajeno maso vmešamo rumenjake (enega po enega). Dodajamo sneg in moko pomešano s pecilnim praškom ter narahlo zmešamo. Maso damo v model obložen s peki papirjem in pečemo na 175°C 30 minut. Biskvit vzamemo iz modela, ga ohladimo in prerežemo po višini. Iz obeh delov biskvita izrežemo po 12 srčkov. Marelično marmelado segrejemo, premažemo polovičke srčkov in jih zlepimo skupaj. Čokolado in olje stopimo nad vodno kopeljo in srčke oblijemo. Po želji postrežemo s stepeno sladko smetano.