Čokoladni piškoti

Sestavine:

  • 200 g temne čokolade s 70 odstotki kakava
  • 120 g surovega masla
  • 200 g kokosovega sladkorja
  • 2 veliki jajci
  • 130 g bele moke
  • žlička pecilnega praška
  • 3 žličke surovega kakava v prahu
  • ščepec soli

 

Priprava:

  1. korak:

Čokolado in maslo med mešanjem stopimo nad vodno kopeljo, nato odstavimo. V mešalniku penasto stepemo jajca in kokosov sladkor, nato dodamo stopljeno čokolado. V drugi posodi zmešamo moko, pecilni prašek in kakav ter jih dodamo v posodo z jajci in čokolado in dobro zmiksamo.

  1. korak:

Piškote oblikujemo s pomočjo zajemalke za sladoled, saj je testo nekoliko tekoče. Testo polagamo na s papirjem za peko obložen pekač. Med piškoti pustimo dovolj prostora, da se ne bodo sprijeli med seboj.

  1. korak:

Piškote malce posolimo in jih postavimo v na 180 stopinj Celzija ogreto pečico za 12 minut. Na pekaču jih pustimo še 20 minut, da se ohladijo in malce upadejo, tako bodo mehkejši. Vmes pripravimo drugi pekač keksov in tako naprej, dokler ne porabimo vsega testa.