čokoladni biskvit:
100 g temne čokolade
2 žlici kakava
6 žlic sladkorja
4 žlice moke
6 jajc
3 žlice mleka
1 pecilni prašek
maslena krema:
150 g masla
5 dl mleka
150 g sladkorja
7 žlic moke
2 vanilijeva sladkorja
500 g jagod
čokoladni preliv:
200 g čokolade za kuhanje
4 dl smetane za stepanje
Čokoladni biskvit:
Čokolado nadrobimo v manjšo posodo, ki jo položimo nad soparo in počasi stopimo. Pečico segrejemo na 180 °C. Rumenjake in sladkor stepamo, da dobimo gosto svetlo peno. Moko presejemo na rumenjakovo peno. Primešamo še stopljeno čokolado in mleko. Beljake stepemo v čvrst beljakov sneg, ki ga nežno vmešamo k ostalim sestavinam. Testo nalijemo v pekač, ki ga za približno 30 minut položimo v ogreto pečico.
Pečen biskvit zvrnemo na mrežico in ohladimo.
Maslena krema z jagodami:
Sladkor in moko gladko razžvrkljamo z 2 decilitroma mleka. Preostalo mleko zavremo. V vrelo mleko med mešanjem nalijemo razžvrkljano zmes. Mešamo in kuhamo 5 do 6 minut, da se zgosti. Odstavimo in ohladimo. Zmehčano maslo penasto stepemo in vmešamo v ohlajeno zmes.
Jagode očistimo in drobno narežemo.
Ohlajen biskvit enkrat prerežemo. Eno polovico biskvita položimo v pekač, v katerem smo ga spekli. Premažemo ga s polovico kreme. Po kremi enakomerno porazdelimo narezane jagode, ki jih prekrijemo s preostalo kremo. Vse skupaj pokrijemo z drugo polovico biskvita.
Smetano pristavimo. Čokolado nadrobimo in stresemo v smetano. Med mešanjem počasi segrevamo, da se čokolada stopi; zavreti ne sme.
Stopljeno čokolado odstavimo in nekoliko ohladimo.
Čokoladni preliv prelijemo po biskvitu in počakamo, da se ohladi na sobno temperaturo. Kolač pred serviranjem damo za nekaj ur v hladilnik.