Čokoladne kocke s kardamomom

 

Sestavine:

  • skodelica masla
  • skodelica rjavega sladkorja
  • 4 jajca
  • 2/3 skodelice grenkega kakava v prahu
  • skodelica moke
  • ščep soli
  • 4 velike žlice mleka
  • kardamom

 

Priprava:

  1. korak:

Maslo stopimo in vanj vmešamo jajca in sladkor.

  1. korak:

Penasti masi dodamo kakav, moko, sol in mleko ter kardamom.

  1. korak:

Z ročnim mešalnikom mešamo tako dolgo, da dobimo gladko maso, ki jo razporedimo po pekaču. Pečemo v pečici 30 minut pri 180  °C

  1. korak:

Ohlajeno pecivo razrežemo na kocke in ponudimo.

Kakav bi morali v svojo prehrano redno vključevati vsi, ki so slabokrvni, saj vsebuje kar dvakrat več železa kot na primer rdeče meso.