Čokoladna sladica brez moke in sladkorja

Sestavine:

  • 300 ml smetane za kuhanje
  • 150 g mandljeve moke
  • 85 g masla
  • 55 g eritritola
  • 45 g kakava v prahu
  • strok vanilije
  • 200 g temne čokolade s 70 % kakavovih delcev

 

Priprava:

  1. korak:

Na nizki temperaturi stopimo maslo. V skledi zmešamo mandljevo moko, kakav v prahu in eritritol, ki je nadomestek sladkorja oz. naravno sladilo skoraj brez kalorij. Prilijemo stopljeno maslo in premešamo.

  1. korak:

Z maslom namastimo okrogel ali manjši kvadraten pekač in ga obložimo s testom, na dnu ga na več mestih prebodemo z vilicami. Testo pečemo 12 minut v na 180 oC ogreti pečici, nato pustimo, da se popolnoma ohladi.

  1. korak:

Čokolado nalomimo na manjše kose in damo v skledo. V kozici skoraj do vretja segrejemo smetano za kuhanje in vanilijeva semena, ki smo jih postrgali iz stroka. Z vročo smetano prelijemo čokolado. Pustimo kakšno minuto, nato pa mešamo, da dobimo povsem gladko čokoladno zmes.

  1. korak:

Čokoladno zmes vlijemo v pekač na ohlajeno testo in postavimo v hladilnik, da se sladica povsem strdi. Postrežemo s kislo smetano ali s svežimi jagodami.

Celjanov recept

Tako pripravljeno čokoladno sladico lahko uživajo tudi tisti, ki se izogibajo ogljikovih hidratov.