Cimetove rolice

Sestavine za 10 oseb: 

Glazura: 

  • 200 g kremnega sira 
  • 1/2 lončka sladkorja v prahu  
  • 1 žlička vanilije 
  • 2–4 žlice mleka 

Rolice: 

  • 250 g kvašenega testa za pico (1 zavitek) 
  • 4 žlice masla ali kokosove margarine 
  • 1/3 lončka sladkorja 
  • 2 žlici mletega cimeta 

 

Priprava: 

  1. korak:

Pečico segrejemo na 170 °C. Okrogel pekač obložimo s papirjem za peko. 

  1. 2. korak:

Testo za pico odvijemo in ga ločimo od papirja za peko. Maslo (ali kokosovo margarino) raztopimo in z njim premažemo testo. V posodici zamešamo sladkor in cimet ter posujemo po testu. 

  1. 3. korak:

Testo zvijemo v rolado ter z ostrim nožem razrežemo na kolobarje, ki jih polagamo v pekač. Rolice pečemo od 15 do 20 minut na 170 °C, da se testo rahlo zapeče. 

  1. korak: 

Med peko rolic pripravimo glazuro: kremni sir temeljito stepemo, da postane gladek in kremast. Počasi mu med mešanjem dodajamo sladkor v prahu, vmešamo še vanilijo (ekstrakt ali pasto). Ko dobimo gladko zmes, po žlicah dodajamo še mleko, dokler ne dobimo prave teksture (odvisno, kako tekočo želite). 

Oglas