Sestavine:
· 2 srednji čebuli
· 2 stroka česna
· 1 rdeča paprika
· 400 g fižola
· 500 ml paradižnikove mezge
· polovico tube paradižnikovega koncentrata
· 120 g sojinih kosmičev
· 3 dl jušne osnove
· žlica sladkorja
· 3 žlice sojine omake
· 2 žlici paprike v prahu
· žlička mlete kumine
· čili v prahu po okusu
Priprava:
1. korak:
Očistimo čebulo in papriko ter ju nasekljamo na manjše koščke. Nato olupimo in nasekljamo še česen. Sojine kosmiče namočimo v toplo vodo.
2. korak:
Čebulo pražimo tako dolgo, da postekleni, dodamo papriko in česen in še nekoliko popražimo, da zadiši.
3. korak:
Dodamo papriko v prahu, čili, majaron in kumino ter na hitro popražimo. Prelijemo s paradižnikovo mezgo, dodamo odcejeno sojino meso in premešamo.
4. korak:
Kuhamo nekaj časa, vmes dodamo še fižol, jušno osnovo, sladkor in sojino omako. Na rahlem ognju kuhamo še približno 15 minut.
5. korak:
Postrežemo s kuhanim rižem, dodamo pa lahko še kislo smetano.