‘Chicken parmigiana’

Sestavine za 4 osebe:

· 4 večje piščančje zrezke

· 600 ml paradižnikovih pelatov

· 8 rezin mocarele

· 2 jajci

· skodelica moke za paniranje

· skodelica krušnih drobtin

· 6 žlic naribanega parmezana

· olivno olje

· pol glavice česna

· žlica paradižnikove mezge

· žlička sladke paprike v prahu

· žlička origana ali bazilike

· sol in poper

 

Priprava:

1. korak

Na malo oljčnega olja popečemo nasekljan česen, mezgo, sladko papriko in origano. Ko česen zadiši, prilijemo narezane pelate, solimo in na majhnem ognju kuhamo približno 15 minut, dokler se omaka ne zgosti.

2. korak

Medtem pripravimo zrezke in jih posolimo. Drobtinam vmešamo 3 žlice naribanega parmezana. Jajci stepemo, dodamo ščepec popra in soli. Zrezke najprej povaljamo v moki, nato jajcih in na koncu v drobtinah ter jih v ponvi na hitro (4-5 minut) ocvremo v olju do zlate barve.

3. korak

Dve tretjini omake razmažemo po dnu manjšega pekača, nekaj omake prihranimo. Zrezke položimo na omako in po vrhu razporedimo preostalo omako. Na vsak zrezek damo 2 rezini mocarele in vse skupaj potresemo s 3 žlicami parmezana. Pečemo 20 minut v na 200 oC ogreti pečici, da se sir zlato zapeče.

Znana jed italijanskih emigrantov v ZDA, t.i. chicken parmigiana, je eden izmed najpopularnejših receptov v Avstraliji. Variacije te jedi najdemo še v Združenem kraljestvu in Argentini.

Oglas