Cheesecake z ribezom brez peke

Sestavine za biskvit:

25 g masla

225 g kokosovih piškotov

5 g kokosove moke

 

Sestavine za kremo:

300 g ribeza

125 g sladkorja

2 vrečki trdilca za smetano

500 g mascarpone sira

500 g svežega sira

125 g smetane za stepanje

Maslo raztopimo in pustimo, da se ohladi. Kokosove piškote zdrobimo, pomešamo s kokosovo moko in dodamo stopljeno maslo. Z dobljeno maso obložimo tortno dno. Za vsaj pol ure damo dno v hladilnik.

Ribez splaknemo in osmukamo, na stran damo vejico ali dve za okrasitev. Trdilec za smetano in sladkor pomešamo. Posebej premešamo mascarpone in sveži sir, počasi dodamo ribez ter stepeno smetano, ki smo ji primešali sladkor in trdilec. Kremo poravnajmo na piškotno dno v tortnem modelu in ponovno postavimo v hladilnik za najmanj 3 ure ali še boljše, čez noč. Preden jo postrežemo, odstranimo obod in jo okrasimo z vejicami ribeza.

 

Oglas