Čez teden dni se v Celju začenja 52. sejem MOS

Točno čez teden dni se v knežjem mestu začenja 52. sejem MOS, ki vsako leto privabi več kot 800 neposrednih in 1.400 zastopanih razstavljavcev, obišče pa ga več kot 100.000 ljudi. Tudi letos nadaljujejo s segmentacijo sejma na pet področij, država partnerica je Črna gora, v dvorano A pa se vračajo Kitajci.

Kot je na današnji novinarski konferenci pojasnil izvršni direktor družbe Celjski sejem, mag. Robert Otorepec se je sejem skozi svojo zgodovino močno spreminjal. Pred pol stoletja se je začel kot obrtna razstava, ob osamosvojitvi Slovenije je bilo to največje nakupovalno središče, ko še ni bilo trgovskih centrov in internetne prodaja, danes pa se MOS spreminja v specializiran sejem na več področjih.

Tudi letos nadaljujejo s segmentacijo na pet področij: MOS Dom, MOS Tehnika, MOS Turizem, MOS B2Bin MOS Plus. Največji preboj je na področju kampinga in karavaninga, saj se je letos povečala ponudba, na področju B2B bo poudarek na digitalizaciji, beležijo pa tudi nekaj več ponudnikov. Skupno število razstavljavcev se bo gibalo v lanskem rangu, pripravljajo čez sto spremljajočih prireditev, sejem bo odprl minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek.

Cene vstopnic ostajajo enake lanskim, le prvi dan bo vstopnica 3 evre, lani je bila evro manj, vstopnice po 16. uri pa so cenejše. Sejem bo odprt vsak dan do 19. ure razen v nedeljo, ko bodo vrata zaprli ob 18. uri. V petek, soboto in nedeljo bo vozili sejemski avtobus, krožna vožnja, od Dvorane Zlatorog.