Četrtek, 5.december – kaj se danes dogaja na Štajerskem?

* Radio Rogla in lokalni časopisi medijske hiše Novice za poslovne partnerje pripravljajo tradicionalni Miklavžev zajtrk – ta bo dopoldne v Galeriji Likovnih prijateljevanj.
Ustvarjalci lokalnih časopisov NOVICE, Celjan, Rogaške novice in Bistriške novice bodo torej skupaj z radijci gostili vidne predstavnike lokalnih skupnosti in poslovne partnerje. Nazdravili bodo uspehom v iztekajočem se letu in si zaželeli veliko lepega tudi v novem. Pridne bo obdaril še Miklavž.

* Svetniki občine Rogatec bodo na popoldanski seji razpravljali o proračunu za prihodnje leto. Med drugim bodo govorili tudi o podražitvah cen vrtca.

* S prižigom prazničnih luči in odprtjem drsališča na Mestnem trgu se bo drevi začelo dogajanje v sklopu letošnjega prazničnega decembra v Slovenskih Konjicah. Drsališče bo sicer na voljo do 2. januarja.

* Dan odprtih vrat prireja to dopoldne Šolski center Rogaška Slatina. Dogodek je namenjen vsem, ki želijo spoznati izobraževalne programe. Pripravili bodo z ogledom šole in dijaškega doma.

* Celjski dijaški dom praznuje 40 let – ob jubileju pripravljajo prireditev to popoldne v jedilnici Dijaškega in študentskega doma Celje.

* Nocoj bodo v Kulturnici Celje odprli 20-to celjsko fotografsko razstavo na temo C’est la vie.

* Na šentjurski ljudski univerzi Breda Jančič dopoldne pripravlja potopisno predavanje o Iranu

* V Galeriji na Zgornjem trgu v Šentjurju nocoj odpirajo fotografsko razstavo Roberta Gajška Pogovor s kapljicami. Avtor se eksperimentalno ukvarja z makro fotografijo

* Miklavžev koncert Gimnazije Celje – Center bo nocoj v Narodnem domu Celje.

* Miklavž bo danes obdaroval otroke v Citycentru Celje. Prvi dobri mož bo obiskal tudi središče Celja, kjer bo nastopila Alenka Kolman.

* Miklavževanje popoldne pripravljajo v konjiškem podjetju Baumüller Dravinja. Tradicionalni dogodek, na katerem člani izmenjajo svoje poglede na iztekajoče se leto, prireja Slovensko-nemška gospodarska zbornica.

* Miklavževanja pripravljajo tudi v Obsotelju in na Kozjanskem. Popoldne bo v cerkvi svete Eme v Pristavi pri Mestinju Miklavž obdaroval otroke, obiskal bo tudi Terme Olimia, kjer bodo še okrasili smreko in prižgali lučke. Miklavžev sprehod z lučkami, praznična predstava, obisk Miklavža in obdarovanje bo popoldne tudi v Kozjem, Miklavžev pohod pa bo v Bistrici ob Sotli.

* Miklavž bo dopoldne obiskal učence Osnovne šole Minka Namestnik Sonja Slovenska Bistrica. Šolo za otroke s posebnimi potrebami že vrsto let obiskuje v organizaciji lokalnega časopisa Bistriške novice. Za otroke so tudi letos pripravili sladko presenečenje.

* Tradicionalno Miklavževanje bo popoldne tudi na dvorišču pri Bistriškem gradu. Pripravljajo kratek kulturni program, otroke bo nagovoril sv. Miklavž, ki pride v spremstvu snežink in nagajivega parklja. Sveti Miklavž pride tudi v župnijo na Spodnji Polskavi ter na dvorec Štatenberg.

* Popoldne bo Miklavž obiskal tudi otroke v Slovenskih Konjicah – v Domu kulture, in v Zrečah – v domači cerkvi

Oglas