Četrtek, 25. april – kaj se danes dogaja na Štajerskem?

* O izzivih migracij, na katere Evropska zveza že več let išče rešitve in s katerimi se sooča obmejno prebivalstvo, bodo nocoj razpravljali v grajski pristavi v Rogatcu. Gost Evropskega večera bo nekdanji predsednik hrvaške vlade Franjo Gregurić.

* V Ipavčevem kulturnem centru bo nocoj osrednja občinska proslava ob državnem prazniku Dnevu upora proti okupatorju.

* Konjiški svetniki bodo drevi na seji občinskega sveta govorili o cenah komunalnih storitev. Na mizah bodo imeli tudi predlog podražitve socialno varstvene storitve ‘pomoč družini na domu’.

* Šentjur bo danes obiskala evropska poslanka iz vrst SDS, Romana Tomc.

* Na sojenju Anžetu Jelenu na celjskem okrožnem sodišču danes nadaljujejo zasliševanje oškodovancev, ki so bili žrtve brutalnih roparskih napadov.

* Priče bodo dopoldne zasliševali tudi na sojenju za smrtno delovno nesrečo na celjski tržnici pred desetimi leti.

* Štiri čebelarska društva v občini Šentjur se danes pridružujejo vseslovenski akciji dnevu odprtih vrat čebelarjev. Predstavili bodo pomen čebel in čebeljih pridelkov ter delo čebelarjev.

* V Slovenski Bistrici v teh dneh gostuje cirkus Alex Kaiser. Predstave bodo od danes do nedelje.

* Državna revija ljudskih pesmi in običajev ‘Pika poka pod goro’ bo dopoldne v Rogaški Slatini. V dveh sklopih bo nastopilo po 12 skupin iz različnih koncev Slovenije.

* Sezono bralne značke za odrasle bodo zvečer slovesno zaključili v Aninem dvoru v Rogaški Slatini. Gost večera bo Gojmir Lešnik Gojc. S prireditvijo bo Knjižnica Rogaška Slatina, ki dogodek in bralno značko tudi organizira, obeležila svetovni dan knjige.

* Na osnovni šoli v Poljčanah bo zaključek bralne značke s pesnico in pravljičarko Zdenko Detiček Opič in dramsko sekcijo KUD Janko Živko Poljčane.

* V domu starejših Šentjur bo Anton Pešec predaval o vplivu čustev na naše bolezni in zdravje.

* Predavanje o zasaditvi balkonskih rož bo nocoj v Križeči vasi. Prireja domače turistično društvo.

Oglas