Četrtek, 16. maj – kaj se danes dogaja na Štajerskem?

* Številne zanimive prireditve in delavnice prirejajo v Sl. Bistrici v sklopu Tedna vseživljenjskega učenja, na primer: delavnico kako pravilno uporabljati pametne telefone, telesno vadbo in jezikovni trening za starejše, promocijo joge obraza po Savininem sistemu, delavnico meditacije in spoznavanja tehnik dihanja in drugo. Osrednja prireditev pa bo Pogovor o prihodnosti z letošnjim ambasadorjem učenja, dr. sociologije Urbanom Vehovarjem, ki bo dopoldne na Ljudski univerzi.

* Tradicionalna prireditev Vrtec poje in pleše bo popoldne v srednješolski telovadnici. V vrtcu Otona Zupančiča Slovenska Bistrica vsako leto pripravijo to tradicionalno prireditev, kjer se predstavijo pevski zbori, plesne skupine, recitali iz vseh štirih občin: Slovenska Bistrica, Poljčane, Oplotnica in Makole. Hkrati poteka tudi Štafeta semen, gibanje za sejanje, izmenjavo in ohranjanje avtohtonih, tradicionalnih in domačih vrst semen in sadik zelenjave, poljščin, zelišč ter sadnih vrst v Sloveniji.

* V Mestnem kinu Metropol bo popoldne stand-up Uroša Kuzmana v sklopu celjskega Tedna vseživljenjskega učenja.

* Nocoj bo v Celju dobrodelni koncert S srcem za družino Bučar-Golob z Lopate, ki so ostali brez strehe nad glavo. Nastopajo Darja Gajšek, Uroš Perič, M.J.A.V. in drugi.

* V Centru sodobnih umetnosti Celje bodo opoldne odprli 15-to pregledno študijsko razstavo izdelkov dijakov Gimnazije Celje Center, ki so nastali v sodelovanju z uveljavljenimi umetniki.

* V šentjurskem domu starostnikov bo v okviru Tedna ljubiteljske kulture popoldne nastopila domača vokalna zasedba 7’deci.

* V sejni sobi šentjurske občine bo alpinist Viki Grošelj dopoldne predaval o svojih soočanjih s Himalajo.

* Na podružnični osnovni šoli Prevorje bo drevi delavnica o sodobni kaligrafiji. Vodila jo bo Tanja Užmah Mosquera.

* V Bistriškem gradu bo nocoj glasbeni večer z Rudijem Bučarjem.

Prijavi se na NOVICE.SI

* obvezna polja
GDPR* *
PRIJAVLJAM SE NA: