Četrtek, 14. marec – kaj se danes dogaja na Štajerskem?

* Kulturno umetniško društvo Forma viva Makole preko razpisa vabi kiparje in slikarje, da se udeležijo 17. kiparsko-slikarskega simpozija Forma viva Makole 2019. Simpozij bo septembra. Kiparji bodo ustvarjali skulpture, velike od 30 do 70 centimetrov. Likovni ustvarjalci pa bodo ustvarjali na temo Življenje Haložana. Več pa v razpisu, ki je objavljen tudi na spletni strani občine Makole.

* Osrednja prireditev ob dnevu žena in materinskem dnevu bo popoldne v Rogaški Slatini. Ustvarjalci kulturnega programa bodo otroci iz slatinskih osnovnih šol in ansambel Spev.

* Kulinarična razstava društva Gaja bo v kulturnem centru v Rogaški Slatini. Društvo, ki skrbi za ohranjanje slovenskih narodnih jedi in običajev Rogaške Slatine na vsakoletni razstavi predstavi jedi, ki so prava paša za oči in vir idej.

* V Termah Olimia, v Podčetrtku bo vse od jutri pa do sobote potekala mednarodna izkustvena konferenca z naslovom »World of Synergy: Inclusive Leadership«. Namen konference je spoznati nove načine vodenja in sodelovanja, ki temelji na vključevanju vseh talentov posameznika in ustvarjanju sinergij.

* Potovanje k polnočnemu soncu je naslov potopisnega predavanja Brede Jančič o doživetjih s poti po Skandinaviji. Predavanje bo v sejni sobi šentjurske občine.