Četrtek, 12. september – kaj se danes dogaja na Štajerskem?

* Nocoj se bodo na prvi popočitniški seji sestali svetniki občine Vitanje. Župan Slavko Vetrih jih bo seznanil z naložbenimi načrti občine in polletno realizacijo občinskega proračuna. Svetniki bodo med drugim iskali rešitev, kako dolgoročno zagotoviti brezplačne šolske prevoze. Občina je za zdaj zagotovila le začasno rešitev.

* Četrtkov večer domačih pesmi in napevov na prvem programu Radia Slovenija bo drevi v veliki meri posvečen Tinetu Lesjaku, ki je umrl to poletje. Lesjak je bil ustvarjalec narodno-zabavne glasbe, harmonikar, pevec, zbiratelj in poustvarjalec slovenskih ljudskih pesmi ter pobudnik različnih glasbenih sestavov. Njegov prispevek v zakladnico slovenske glasbe je ogromen. V desetletjih svojega delovanja je pomembno doprinesel k promociji Oplotnice in Pohorja. Četrtkov večer na Radiu Slovenija se bo poklonil tudi Tinetovemu desetletnemu druženju s poslušalci na Radiu Rogla.

* Na Črešnjevcu slavijo krajevni praznik. Popoldne domača lovska družina pripravlja predstavitev, prav tako pa se bo mnogo krajanov odpravilo na pohod s Črešnjevca preko Pretreža v Farovec.

* V Pegazovem domu v Rogaški Slatini bodo predstavili svojo kuharsko knjigo “Pegazova kuharica”. Zbrali so recepte Anice Colnarič iz društva Gaja, ki v domu starejših kot prostovoljka vodi kuharske delavnice.

* V Slovenski Bistrici bo popoldne 13. Finguštov taca turnir. To je družabni klubski turnir teniških dvojic, z zbiranjem dobrodelnih prispevkov. Vsako leto za pogostitev poskrbi Jože Fingušt, lastnik mesnic Fingušt, ki med drugim skuha velik kotel kisle juhe iz svinjskih nogic, po katerem je turnir tudi dobil ime – Taca turnir. Tenisači se bodo pomerili na igriščih Teniškega kluba Slovenska Bistrica.

* Na Šolskem centru Slovenske Konjice – Zreče izobražujejo tudi odrasle. Številne poklice, ki jih lahko odrasli pridobijo pri njih, bodo predstavili danes na informativnem dnevu. Potekal bo od jutra do popoldneva.