Četrtek, 11. april – kaj se danes dogaja na Štajerskem?

* Osrednja prireditev ob prazniku Mestne občine Celje s podelitvijo najvišjih priznanj bo nocoj v veliki dvorani Narodnega doma.

* Šentjurska občina bo z izvajalcem dopoldne sklenila pogodbo o ureditvi kolesarske in pešpoti ob potoku Pešnica skozi mesto Šentjur

* Območna obrtna zbornica Slovenska Bistrica prireja dopoldne brezplačno delavnico o razumevanju in pomembnosti blagovnih znamk v podjetništvu ter o orodjih za uspešno uvajanje, vzdrževanje in komuniciranje blagovne znamke.

* Na sojenju Jaki Ulčniku, ki se zagovarja za umor hercegovskega podjetnika, se bosta okoli obtoženčeve procesne sposobnosti v Celju danes soočila psihiatrična izvedenca.

* Ob istem času se na celjskem sodišču nadaljuje tudi sojenje Anžetu Jelenu, ki v združbi nasilnih roparjev edini ni priznal krivde.

* Območna revija otroških pevskih zborov (3. del) bo popoldne v OŠ Pohorskega odreda Slovenska Bistrica.

* V učilnici šentjurske občine bo dopoldne predaval Bojan Krevh, ki bo spregovoril o svojih trdih življenjskih izkušnjah in preizkušnjah, ki jih je opisal tudi v dveh knjigah

* Večer črnega humorja z Sašem Staretom, z Gašperjem Bergantom, Martino Ipša in drugimi bo nocoj v Celjskem domu.

* Ob zaključku mladinske bralne značke bo v knjižnici v Rogaški Slatini pogovorno popoldne z Deso Muck.

* Likovno delavnico prireja KUD Janko Živko Poljčane nocoj v domu kulture. Izdelovali bodo velikonočne dekoracije.

* Učenci Glasbene šole, ki obiskujejo oddelek v Poljčanah, bodo imeli nocoj javni oddelčni nastop v koncertni dvorani v Poljčanah.

* Kulturni večer pripravljajo na Virštanju. Nastopila bosta Janez Žan Ilek in Slavko Toplišek.

* Predavanje o nadzoru nevropatske bolečine bo dopoldne v Rogaških Slatinih. Farmacevtka Celjskih lekarn bo predavala v prostorih Ljudske univerze.