Četrtek, 10. oktober – kaj se danes dogaja na Štajerskem?

* V Kmetijsko gozdarski zadrugi Slovenske Konjice bodo dopoldne odprli prodajni kotiček s pridelki lokalnih kmetov. Združili so jih pod blagovno znamko Pohorski ceker.

* Popoldne se bodo na prvi popočitniški seji zbrali svetniki občine Oplotnica. Čaka jih obsežen dnevni red. Med drugim se bodo seznanili z uresničevanjem letošnjega proračuna.

* Več kot 20 obrtnih poklicev bodo dopoldne predstavili v Slovenskih Konjicah, večino v športni dvorani, nekaj pa tudi po posameznih obratovalnicah. Dogodek, ki ga pripravljajo četrto leto zapored, je namenjen osmo- in devetošolcem iz petih šol konjiške, zreške in vitanjske občine.

* V mali dvorani Ipavčevega Kulturnega centra bo Robert Reich dopoldne predstavil svojo knjigo Šnicl ni za tebe.

*Konjiški gasilci bodo v sklopu meseca požarne varnosti popoldne pred konjiškim domom kulture razstavili gasilsko opremo in prikazali gašenje.

* V Domu krajanov Podsreda bo zvečer 7. Aškerčev večer, ki bo posvečen Tonetu Pavčku.

* Glasbena šola Slovenska Bistrica prireja nocoj Koncert učiteljev. Pridružili se jim bodo tudi kolegi iz Umjetničke šole iz Čakovca. Koncert bo v Bistriškem gradu.

* S potopisnim predavanjem Po poti na konec sveta se popoldne začenjajo Almini dnevi na Svetini. Prireditev bodo sklenili v nedeljo s tekmovanjem v pripravi jedi iz kotlička in kulturnim programom pri cerkvi Marije Snežne.