Cesta čez Oplotnico v prenovo

Že dlje časa je prisotna potreba po modernizaciji ceste med Oplotnico in Peskom na Rogli. Gre za cesto, ki je med turistično sezono prometno zelo obremenjena.

Kritičen odsek
Oplotniški župan Matjaž Orter je s predstavnikom mariborskega podjetja Proinfra podpisal 57.000 evrov vredno pogodbo za izdelavo projektne dokumentacije za cestni odsek čez Oplotnico, ki gre od bivše kinodvorane v Oplotnici do zadnjih hiš pred zbirnim centrom v Lačni gori. Za omenjen odsek je Projektna naloga že pripravljena.
Kot so sporočili iz oplotniške občinske uprave, gre za najbolj kritičen del, dolg je 1 kilometer. Sicer je predvidena prenova ceste v skupni dolžini 3.320 metrov. Vlade Republike Slovenije je rekonstrukcijo tega cestnega odseka skozi Oplotnico uvrstila v Načrt razvojnih programov 2021 – 2024.

Okoli 4 milijone
Kot je razvidno iz vladnega gradiva, je poleg načrtovane obnove voziščne konstrukcije v dolžini 3.320 metrov, predvidena še izgradnja hodnikov za pešce v dolžini 600 metrov. Prav tako bodo uredili cestno razsvetljav in priključke.
“Vrednost celotne investicije znaša 3.911.399 evrov, od tega bo Direkcija za infrastrukturo zagotovila 3.744.438 evrov, Občina Oplotnica pa 166.961 evrov,” navaja direktor oplotniške občinske uprave Aleš Hren.
Najprej je potrebno izdelati projektno dokumentacijo, zatem bo sledil odkup potrebnih zemljišč. Gradnja je predvidena v letih od 2024 do 2026.

Oglas