Češnjeva rolada

Za biskvit potrebujemo:

– 5 jajc

– 1 jogurtov lonček sladkorja

– 1 zvrhan jogurtov lonček moke

– 1 pecilni prašek

– 1 vanilijev sladkor

Za kremo potrebujemo :

– 500 g mascarpone

– 200 ml smetane za stepanje

– 8-10 žlic izkoščičenih češenj

– 3 žlice sladkorja

 

Ločimo beljake in rumenjake. Iz beljakov naredimo sneg, počasi postopoma z metlico dodajamo moko, sladkor, rumenjake. Dodamo 2 žlici mlačne vode. Pekač obložimo s peki papirjem, razporedimo testo in pečemo 10 min na 200 stopinjah.

Ko je biskvit pečen, ga zvrnemo na mokro krpo in zvijemo v rolado. Biskvit preden ga zvijemo lahko malce potresemo s sladkorjem v prahu in tako se zagotovo ne bo prijel na kuhinjsko krpo.

Za kremo v posodi stepemo smetano skupaj s sladkorjem in narahlo vmešamo maskarpone. Češnje odcedimo in rahlo ožamemo, da odteče tekočina, saj bi s preveč tekočine lahko uničili kremo.

Ko je biskvit hladen, ga razvijemo in nadevamo s kremo, ter potresemo s češnjami. Zvijemo ga nazaj v rolado. Postrežemo ohlajeno.

Vse o 22-letki Radia Rogla najdete na spletni strani www.letka.si