Cepiva na Konjiškem premalo za vse, ki bi se radi cepili

Veliko zanimanje. V konjiškem zdravstvenem domu zbirajo prijave za cepljenje, ki bo potekalo v skladu s prioritetami in dostopnostjo cepiva.

Tudi v Zdravstvenem domu Slovenske Konjice so prejšnji teden začeli s cepljenjem prve skupine splošne javnosti, najprej prebivalcev, starejših od 80 let.
Skupaj so do tega ponedeljka cepili 316 oseb, od tega 78 varovancev Lambrechtovega doma in Zavoda Čebela, 106 zdravstvenih delavcev in 132 oseb, starejših od 80 let.

Zanimanje večje od količin cepiva

Uredili so posebno ambulanto za cepljenje, kjer bo cepljenje (z izjemo varovancev omenjenih zavodov in nepokretnih oseb) potekalo tudi v prihodnje.
A ne tako hitro, kot so nekateri upali, saj Slovenija od tega tedna prejme četrtino manj cepiva, kot je bilo naročeno. Zato se bo cepljenje s prvim odmerkom, je pojasnila državna sekretarka na ministrstvu za zdravje Marija Magajne, zamaknilo v februar oziroma marec.
Ta teden na Konjiškem tako pričakujejo cepivo za drugo dozo cepljenja varovancev v Lambrechtovem domu. Ko bo cepiva dovolj tudi za druge, bodo najprej nadaljevali s cepljenjem starejših od 80 let, kasneje pa tudi drugih ogroženih skupin prebivalstva.

Še naprej hitri testi

V konjiškem zdravstvenem domu tudi v tem tednu nadaljujejo s hitrimi testiranji na covid-19, in sicer od ponedeljka do četrtka med 13.00 in 14.30 za garažami zdravstvenega doma. Hitri testi bodo mogoči do nadaljnjega oziroma dokler ne bo drugačnih navodil.
V prejšnjem tednu se je hitrih testov v Slovenskih Konjicah udeležil0 171 oseb, od teh je bilo 26 pozitivnih. (Nina Krobat)

So hitri testi zanesljivi, zaznavajo kakšne težave? So kakšne težave zaznali po cepljenju prvih prebivalcev? O tem jutri v lokalnem časopisu NOVICE.

Oglas