CELJSKO Sneženje pojenja, ekipe VOC nadaljujejo delo

Stanje na cestah celjske regije se je od zjutraj, ko je sneg še obilno naletaval, že precej normaliziralo. Plužno posipne enote celjskega VOC delo nadaljujejo predvsem v višje ležečih predelih, glede na vremenske napovedi, ki obetajo nizke temperature, bo zvečer potrebno dodatno posipavanje na vseh cestah.

»Rahel sneg naj bi ponekod še naletaval, vendar v zanemarljivih količinah in ne bo vplival na prevoznost cest, ki so trenutno mokre, sol pa se spira z brozgo in jih je potrebno znova posipavati«, stanje opisuje Damjan Maček, vodja vzdrževanja pri VOC.

Prve akcije so se začele že včeraj okoli 18. ure in trajale vse do polnoči, takrat pa so ekipe morale v Zgornjo Savinjsko, kjer je do jutra naneslo tudi do pol metra snega (v Spodnji savinjski in na Kozjanskem do 25 cm, v Celju 15 cm). Močan sneg se je nadaljeval tudi v jutranji prometni konici, kar je povzročilo težave zlasti v klancih, toda večjih zastojev ni bilo, cest za daljši čas tudi niso zapirali.

Težave so sicer nastale na avtocesti (ta je v pristojnosti Darsa) zaradi zdrsa vlačilca. Odsek med počivališčem Zima in Celjem je bil zaprt, promet so preusmerili na cesto Slovenske Konjice- Stranice- Vojnik-Celje, ki so jo delavci VOC tudi najprej očistili.

Oglas